"Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.

Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.

Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.

Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·

και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,

πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,

μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη"

Αρχική   |   Η πόλη μας  |   Το σχολείο μας   |   Our School   |   Επικοινωνία

   

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αρχική

 

ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ με κέφι και έμπνευση

Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του σχολείου

ΕΣΠΑ 2007-2013 Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης, για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

 

ΕΣΠΑ 2014-2020 Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης, για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.

COMENIUS

UNESCO

Δίκτυο ΜΕΝΩΝ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα παρακολούθησης ενέργειας στα σχολεία-GEN6

Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής μαθητών

Ολοήμερο σχολείο

Κτηριακή αναβάθμιση

Άλλα προγράμματα

Παραμύθι-Παραμύθι...

Συμμετοχές σε Διαγωνισμούς Φιλαναγνωσίας 2011-2012

Διακρίσεις

Τμήμα Ένταξης

Κων/νος Καβάφης

Εμείς οι γονείς

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Σύνδεσμοι

   

Αγαπώ το περιβάλλον

Περισσότερα...

 

Tα σχολικά βιβλία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σε ψηφιακή μορφή

 

 

   ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

 

 

Εrasmus+, CATCH – Children Architects To Create Homes”

    Με την έκθεση των δραστηριοτήτων των μαθητών και την παρουσία των γονέων του σχολείου έκλεισε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που μόνο θετικές κριτικές άφησε από την αρχή ως το τέλος. Απρόσκλητος επισκέπτης επανήλθε με τη φωτογραφική μηχανή του και τα καλά του λόγια που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον ευχαριστούμε και τα αναδημοσιεύουμε επειδή οι ιδιαίτερες γνώσεις του στην αρχιτεκτονική αποτελούν το μέτρο όσων έγραψε.

"Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο όπου διδάσκει η γυναίκα μου. Βρίσκεται στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Αιγάλεω. Μπορείς να το πεις αγριολούλουδο, αμάραντο, κάπαρη σκαρφαλωμένη στον βράχο, ίσως και τουλίπα στην μέση του πουθενά. Μια όαση στην έρημο. Με το που δρασκελίσεις την είσοδο , βρίσκεσαι στην χώρα της ομορφιάς. Είναι σίγουρα ένα απ΄ τα καλύτερα δημοτικά της χώρας. Σε καιρούς χαλεπούς ξεχωρίζει η ήρα απ΄ το σιτάρι. Πίσω από κάθε επιτυχία βρίσκονται πάντα άνθρωποι, αρμονικές σχέσεις και συνεργασίες . Πίσω από κάθε μελωδία μια μικρή ορχήστρα. Αν είναι κι ο μαέστρος βιρτουόζος , ο ήχος βγαίνει καμπάνα. Εν ολίγοις η διευθύντρια κεντάει, η ορχήστρα πετάει και το σχολείο καλπάζει.
Εδώ είναι οι ευφάνταστες εργασίες των μαθητών , που συμμετείχαν σ΄ ένα πρόγραμμα , που είχε σχέση με την αρχιτεκτονική δημιουργία. Τα παιδικά χεράκια περιπλανήθηκαν στα μυστικά του χώρου . Απ΄ το σημείο 0 , την αρχή του παντός, το αδιάστατο σημείο, ισορρόπησαν στην κόψη της μονοδιάστατης γραμμής , περπάτησαν στις άπλες των δισδιάστατων επιπέδων και απογειώθηκαν, πέταξαν, στα κενά της τρίτης διάστασης , του όγκου. Τιθάσευσαν τον χώρο , το κενό, έχτισαν τις μορφές, σμίλεψαν την ύλη κι εμψύχωσαν με την φαντασία τους τις μικρές κατοικήσιμες κυψέλες ,όπου θα μπουν τα θρανία των ονείρων τους. Σημείο, γραμμή , επίπεδο, όγκος, ύλη, μορφή, εργασία, φαντασία, δημιουργία , όνειρο. Bauhaus δηλαδή, στην ερημιά των δυτικών συνοικιών".

 

 

 

 

 

“CATCH – Children Architects To Create Homes”

 

Erasmus+ 11-17 Μαΐου 2016: Εβδομάδα φιλοξενίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Τουρκία και την Πορτογαλία. Σε ένα εντατικό πρόγραμμα παιδαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με τη συνεργασία της ομάδας αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, των εκπαιδευτικών του σχολείου, των οικογενειών που φιλοξένησαν τους μαθητές, τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, την παρουσία όλων των φορέων του Δήμου Αιγάλεω, των Εκπαιδευτικών φορέων της Γ΄ Αθήνας και της Σχολικής Συμβούλου της περιοχής μας, ολοκληρώθηκαν οι ανταλλαγές και το πρόγραμμα βαδίζει στην ολοκλήρωσή του. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο έργο!

 

 

 

 

 

 

“CATCH – Children Architects To Create Homes”

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Strategic Partnerships με τίτλο: CATCH "Children Architetcs to Create Homes",αντιπροσωπεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, αποτελούμενη από δυο δασκάλους και δυο μαθητές της ΣΤ΄τάξης, μετέβη στο Μπιάλιστοκ, Πολωνία για την πέμπτη  συνάντηση των εταίρων και συμμετασχόντων στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν σε καθημερινή βάση τα μαθήματα του πολωνικού  σχολείου και συμμετείχαν σε εργαστήρια για την εκπόνηση του προγράμματος της αρχιτεκτονικής. Στο χρόνο μετά το σχολείο, τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και σε δύο χωριά στα οποία υπάρχει έντονο το ορθόδοξο χριστιανικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν ορθόδοξο μοναστήρι με έκθεση εικόνων και συμμετείχαν σε εργαστήριο δημιουργίας αγιογραφίας.

Τις ημέρες της παραμονής τους εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά αρχιτεκτονική μεσαιωνικού κάστρου το οποίο είχε αποκατασταθεί πλήρως στην αρχική του μορφή.

Επίσης παρακολούθησαν μαθήματα πρωτοετών φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Μπιάλιστοκ, στη σχολή αρχιτεκτονικής.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των  πρώτων έξι δραστηριοτήτων του 2ου έτους που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας στην Ελλάδα.  Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά δημιουργικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας ξεχώρισαν για την ικανότητα επικοινωνίας τους στις ξένες γλώσσες και στη χρήση τους. 

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, καθορίστηκε η περαιτέρω πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης των δύο  επόμενων δραστηριοτήτων των μαθητών στο δεύτερο έτος του προγράμματος, οι οποίες θα παρουσιαστούν τον Μάιο στο σχολείο μας στο Αιγάλεω.

 

 

 

Εργαστήρια για γονείς στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

 

 

 

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου, διοργανώνει απογευματινά βιωματικά εργαστήρια γονέων με θέματα διαχείρισης των συναισθημάτων των παιδιών. Τα εργαστήρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “ESTHER: Educating Emotions in Europe” (http://projectesther.weebly.com).

 

 

1η συνάντηση: «Η σημασία της επικοινωνίας στην ανάπτυξη υγιών    

                        οικογενειακών σχέσεων»

 

2η συνάντηση: «Κοντά και μακριά: η ώθηση του παιδιού προς την

                        αυτονομία»

 

3η συνάντηση: «Η αξία της αυτοεκτίμησης»

 

4η συνάντηση: «Όταν μιλάμε για συναισθήματα…»

 

 

Τα εργαστήρια θα έχουν θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα. Η σταθερή παρουσία των συμμετεχόντων και στις 4 συναντήσεις είναι απαραίτητη.

Συντονίστρια: Νικολιδάκη Ειρήνη (κοινωνιολόγος)

Όριο συμμετοχής: 25 άτομα

Χώρος διεξαγωγής: 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, Παπανικολή 14α

Χρόνος διεξαγωγής: 23/3, 30/3, 6/4, 13/4/2016

Ωράριο: Τετάρτη 6-8 μ.μ.

 

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις»

Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου

Σμύρνης 28, Αιγάλεω, τηλ.210 5313243

e-mail: kp.arixis@yahoo.gr

 

 

 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας «Διαδραστικότητα στην τάξη»

Έργο Erasmus+ Δράση KA1 «Επιμόρφωση στην ψηφιακή τάξη» Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω Παπανικολή 14Α, Αιγάλεω τηλ: 2105981574

  

 

 

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο διάχυσης του προγράμματος  Erasmus+ (Δράση  ΚΑ1-Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης) με τίτλο «Επιμόρφωση στην ψηφιακή τάξη»,  το οποίο υλοποιεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ημερίδα  που  θα λάβει χώρα στο σχολείο μας  το Σάββατο  7/11/2015 (Παπανικολή 14α, Αιγάλεω, τηλ/φαξ: 2105981574, mail@6dim-aigal.att.sch.gr).

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων  που επιθυμούν να δουν πρακτικές χρήσεις  του διαδραστικού πίνακα  και παιγνιώδεις τρόπους χρήσης υπολογιστή  ή  tablet  στη  σχολική τάξη.  Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα  http://goo.gl/forms/NKfBKrK0U2

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με μέγιστο αριθμό τους 60 συμμετέχοντες.  Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας:

Θα είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας κάποια φορητή συσκευή (smartphone, tablet/ipad), ιδανικά με σύνδεση στο διαδίκτυο και διαθέσιμα MB καθώς το σχολείο δεν διαθέτει ασύρματο δίκτυο.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή QR reader στη συσκευή σας:

για android

https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.tapmedia.qrreader

 

για ios

https://itunes.apple.com/be/app/qr-reader-for-ipad/id426170776?mt=8

 

για windows

https://www.microsoft.com/el-gr/store/apps/qrreader/9wzdncrfjcc8

 

Τέλος,

σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη συνεδρία  της  ημερίδας  θα είναι στην αγγλική γλώσσα  και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση σε περίπτωση μη κατανόησης.

 

Διοργάνωση:   Μαριάνθη Παυλίδου (Δ/ντρια), Ιφιγένεια Παπαδοπούλου (Υποδ/ντρια)

 

Πληροφορίες: Μαριάνθη Παυλίδου 6973636055, Μάγδα Ζερβού 6944676688, Βασίλης Χαλαμπαλάκης 6938788519 και στο

www.facebook.com/diadrastikitaxi

 

 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας «Διαδραστικότητα στην τάξη»
Έργο Erasmus+ Δράση KA1 «Επιμόρφωση στην ψηφιακή τάξη»
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015
6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
Παπανικολή 14Α, τηλ: 2105981574

 

8:30-8:45 Προσέλευση, εγγραφές
Α΄ κύκλος
8:45-9:00 Χαιρετισμοί - Διευθύντρια του σχολείου, κα Μαριάνθη Παυλίδου
9:00-10:15 Increasing interactivity in the classroom (Αυξάνοντας τη
διαδραστικότητα στην τάξη)
Εισηγητής: Gert Lemmens, εκπαιδευτικός Ψηφιακής Τεχνολογίας στο Βέλγιο και πιστοποιημένος επιμορφωτής σε ΤΠΕ, IWB, tablet στην εκπαίδευση Αμφιθέατρο σχολείου
10:15-10:30 Διάλειμμα
Β΄ κύκλος
  Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε τμήματα, παρακολουθούν κυκλικά και τα τρία εργαστήρια
10:30-11:30 Χρήση IWB στα μαθηματικά (Prowise Presenter)
Εισηγητής: Βασίλης Χαλαμπαλάκης, εκπ/κός στο 6ο Δ.Σχ. Αιγάλεω
Αίθουσα 1
11:30-12:30 Δημιουργία διαδραστικών κουίζ (Kahoot)
Εισηγήτριες: Μάγδα Ζερβού, Αθανασία Τσιτούρα, εκπ/κοί στο 6ο Δ.Σχ. Αιγάλεω
Αίθουσα 2
12:30-12:45 Διάλειμμα
12:45-13:45 Κυνήγι θησαυρού με QR κώδικες
Εισηγήτρια: Κωνσταντίνα Ζαμπούλη, εκπ/κός Αγγλικών στο 6ο
Δ.Σχ. Αιγάλεω

Αίθουσα 3

13:45-14:00 Λήξη ημερίδας – βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Για να δείτε το πρόγραμμα σε pdf κάντε κλικ εδώ

 

 

 

 

 

 

ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

CATCH – Children Architects To Create Homes

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Strategic Partnerships με τίτλο: CATCH "Children Architetcs to Create Homes", αντιπροσωπεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, αποτελούμενη από τρεις δασκάλους και οκτώ μαθητές της ΣΤ΄τάξης, μετέβη στις Βρυξέλλες, Βέλγιο για την τέταρτη  συνάντηση των εταίρων και συμμετασχόντων στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν σε καθημερινή βάση τα μαθήματα του βελγικού σχολείου και συμμετείχαν σε εργαστήρια για την εκπόνηση του προγράμματος της αρχιτεκτονικής. Στο χρόνο μετά το σχολείο, τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και ιδιαίτερα να βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο βλέποντας από κοντά το χώρο πολιτικών εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις ημέρες της παραμονής τους εκεί παρακολούθησαν μαθήματα στο κέντρο ΑBC (ART BASICS CHILDREN) και δημιούργησαν έργα που αφορούν σε αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς κατοικιών και εμπορικών κτιρίων.

Επισκέφθηκαν την κατοικία του VICTOR HORTA, κυρίου εκπροσώπου της ART NOUVEAU στην Ευρώπη και ήρθαν σε επαφή με την τεχνοτροπία του κινήματος. Επιστέγασμα της επαφής αυτής ήταν η δημιουργία σχεδίων με στοιχεία ART NOUVEAU σε εργαστήριο του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας ξεχώρισαν για την ικανότητα επικοινωνίας τους στις ξένες γλώσσες και στη χρήση τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της πρώτης δραστηριότητας του 2ου έτους που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας στην Ελλάδα. Το θέμα της ήταν «Συναντώ την αρχιτεκτονική και τους αρχιτέκτονες». Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά δημιουργικά.  

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, καθορίστηκε η περαιτέρω πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης των πέντε επόμενων δραστηριοτήτων των μαθητών στο δεύτερο έτος του προγράμματος, οι οποίες θα παρουσιαστούν τον Μάρτιο στο Bialistok της Πολωνίας.

 

 

 

 

 

 

Νεότερες αναρτήσεις                                                                                                            

                                                                                                                                                 Παλαιότερες αναρτήσεις

 

 

6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας!

 

Το καλοκαίρι του 2013 το σχολείο αναβαθμίστηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με σύγχρονο εποπτικό υλικό και διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις αίθουσες

Περισσότερα...

 

Στο σχολείο μας υλοποιείται πρόγραμμα Comenius με συμμετοχή σχολείων από τη Γερμανία, Φιλανδία, Ισπανία, Τουρκία Πολωνία και Τσεχία

Περισσότερα...

 

Συμμετοχή στο ΔΙΚΤΥΟ συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO

Περισσότερα...

 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Περισσότερα...

 

   

 

6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

Παπανικολή 14Α, Αιγάλεω, ΤΚ: 12242

Τηλ: 2105981574, Email: mail@6dim-aigal.att.sch.gr

6th Primary School of Egaleo

Papanikoli 14A street, Egaleo, Attiki, 12242, GREECE

Τel: +30 2105981574, Email: mail@6dim-aigal.att.sch.gr

 

Σχεδιασμός-Συντήρηση Web Site: Παυλίδου Μαριάνθη

 2011-2014